debatindlæg i Stiften, om erhvervsklimaet i Nyborg kommune

Erhvervsklimaet i Nyborg kommune

En statistik over nye CVR-nr. udnævnes i Stiften til dokumentation for, at erhvervsklimaet i Nyborg er et af landets dårligste. Socialdemokratiets nye bannerfører, Sonja Marie Jensen, udtaler i den forbindelse, at hun slet ikke er overrasket over kommunens bundplacering.

Statistik er jo interessant – men skal læses med varsomhed. En hvilken som helst brevdueforening kan rekvirere et CVR-nr. på nettet – det er ikke ensbetydende med, at der skabes nye arbejdspladser.

En anden statistik – udarbejdet af arbejdsgiverforeningen Dansk Industri i en medlemsundersøgelse – viste i efteråret, at kommunen rykkede markant op på listen over erhvervsvenlighed, og i 3 kategorier er blandt landets 10 bedst placerede kommuner. En anden arbejdsgiverforening – BYG – gav også udtryk for, at kommunen gør det rigtige set med denne branches øjne.

Men det betyder jo ikke, at man ikke kan gøre tingene bedre. Fra konservativ side har etablering af nye virksomheder altid haft høj prioritet. Men hvordan eksisterende virksomheder har det, er jo mindst lige så vigtigt. Her er den glædelige udvikling resultatet at et langt sejt træk – over adskillige valgperioder – som nu giver bonus. Arbejdsløsheden er den 3. laveste på Fyn og flere etablerede virksomheder har svært ved at få kvalificeret arbejdskraft. Samtidig kan vi glæde os over  udfasningen af  den særlige erhvervsskat – dækningsafgiften.

Så Sonja Marie Jensen : erhvervsklimaet i kommunen er bedre end nogensinde. Så lad os råbe denne gode nyhed ud fra alle kirketårne, med det formål at få fokus på Østfyn og skabt endnu flere rigtige virksomheder og arbejdspladser !

M.v.h.

Michael Gertsen

best.medl. i Den konservative Vælgerforening

Indlægget kan læses her – tillige med diverse kommentarer – og med journalistens ændrede overskrift

https://www.fyens.dk/Lokaldebat/-Erhvervsklimaet-i-Nyborg-Kommune-er-i-top-/artikel/3272667