Vores appel til Venstres byrådsgruppe om lokalplanen for Lynfrosten

14.04.2020

Konservativ appel til Venstre

I disse corona-tider er der sikkert mange gamle børnebøger der bliver fundet frem og støvet af. Her kommer jeg til at tænke på bogen “Palle alene i verden”.

Det gør jeg fordi Venstre nu står ganske alene i byrådet, med støtten til lokalplanen der giver grundejeren rammer til at bygge et butikscenter på det tidl. Nyborg Lynfrost, som i realiteten er et giftdepot. 

Først sprang DF fra aftalen og senest SF. Begge partier har forskellige forklaringer, men jeg gætter på at underskriftsindsamling, debat, borgermøde og bekymring fra naboer og borgere i almindelighed har været medvirkende årsag. 

Derfor denne appel fra de konservative til vores venner i Venstres byrådsgruppe: 

1) træk forslaget til lokalplan tilbage. 

2) der skal udarbejdes en komplet miljøkortlægning

3) det skal undersøges hvad en oprensning koster. 

Det er ingen skam at lytte til vælgerne. Borgmesteren skriver da også i et læserbrev i Stiftstidende 10. april at “Venstre ser også gerne, at grunden renses op”. Så overordnet ser det ud til, at man burde kunne finde en løsning på denne del af problematikken, hele byrådssalen rundt.

Finansieringen er et åbent spørgsmål, men det giver ingen mening at diskutere det, før man får vished for, hvilke udgifter vi taler om. Grundejeren skal også “trykkes på maven” – hvad vil Philipsen Gruppen – og hvad kan den ? 

Så hvis Venstre reelt mener at grunden skal renses op – så er der en vej hvor der er en vilje. Og så er Venstre ikke længere alene i verden, ligesom Palle.

Med venlig hilsen

Michael Gertsen – byrådskandidat