Restaurantskib og husbåde i Nyborg havn ?

læserbrev til Fyens Stiftstidende 18/5-2020 :

Byrådets Teknik- og miljøudvalg behandler p.t. en ansøgning om kajplads til et restaurationsskib i Nyborg Havn. Som tidligere Svendborgenser havde min familie og jeg – samt tusindevis at turister – i mange år stor glæde at restaurantskibet ”Oranje” der lå om sommeren i Svendborg Havn. Det var med til at give en god stemning og trække turister og lokale til området, hvor der i forvejen ligger mange restauranter.

Så jeg deler ikke byrådsmedlem Martin Huus´ bekymring over mulig konkurrenceforvridning i.f.t. byens øvrige restauranter. Men jeg har med glæde noteret mig Venstres omsorg for Nyborgs forretningsliv.

Der er naturligvis “et hav” af regler og betinger der skal opfyldes – herunder hensynet til de nærmeste boliger og at restaurantbåden fremtræder pæn og indbydende. Men fra konservativ side synes vi udvalgets medlemmer skal ”tage ja-hatten på” og se med positive briller på ansøgningen, som forvaltningen i øvrigt anbefaler.

Jo flere spændende tilbud – jo flere besøgende på Østfyn !

A pro pos Nyborg Havn, så er der stigende efterspørgsel i Danmark efter husbåde. En ny og spændende boligform, der tiltrækker et velkonsolideret klientel. Problemet er, at der ikke er så mange havne hvor det hverken er muligt eller attraktivt at placere husbåde.

Dem der drømmer om at bo i en husbåd vil gerne have, at den ligger i gå-afstand fra centrum/indkøbsmuligheder og gerne tæt ved jernbane og motorvej, så man let kan besøge familie og venner.

Her har Nyborg helt unikke muligheder for at kunne opfylde alle købernes ønsker.

Jeg er vidende om, at forvaltningen er kontaktet af mulige købere der ønskede at høre om mulighederne.  Men dialogen gav ikke anledning til optimisme.

Fra konservativ side vil vi opfordre byrådet til at udforme en politik for området, der muliggør placering af husbåde i Nyborg havn.

                   

Resturationsskibet Oranje – tidl. Svendborg Havn         eksempel på Husbåd – Zunshine Living

 

Med venlig hilsen

Michael Gertsen

Konservativ byrådskandidat